PRAVICE IN SPLOŠNI POGOJI

Kdo smo

Naš spletni naslov je: https://tgl.si.

Zasebnost

Politika zasebnosti

Politika zasebnosti ureja zbiranje, hranjenje in obdelavo osebnih podatkov, ki se zbirajo, ko obiščete našo spletno stran, izpolnite kontaktni obrazec na spletni strani ali se izrecno strinjate z obdelavo podatkov za namen obveščanja (e-novice, posebne ponudbe, nasveti, informacije o dogodkih itd.).

Vodja

(kot določa Splošna uredba EU o varstvu podatkov (GDPR) in veljavna zakonodaja, ki ureja varstvo osebnih podatkov):

Upravljavec spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke zbiral, hranil in obdeloval skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Da lahko osebne podatke, ki ste nam jih zaupali, uporabljamo, hranimo in obdelujemo za določene namene, potrebujemo vaše soglasje.

Soglasje o varstvu in obdelavi osebnih podatkov

Osebni podatki in namen obdelave

Upravitelj aplikacij uporablja strog sistem predhodne odobritve uporabe e-poštnega naslova (t.i. opt-in), kar pomeni, da vam pošilja e-pošto le, če se izrecno strinjate s prejemanjem elektronskih obvestil – z vašim jasnim in nedvoumno privolitev (v skladu s splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov – GDPR).

Kontaktni obrazec

Podatke, ki nam jih zaupate na kontaktnem obrazcu na spletni strani, potrebujemo, da lahko odgovorimo na vaše povpraševanje. Vaših podatkov ne obdelujemo za druge namene in jih ne posredujemo tretjim osebam. Preden izberete potrditveno polje, potrebujemo vaše izrecno soglasje, da se strinjate z našo politiko zasebnosti.

Čas hrambe osebnih podatkov

Osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena (pošiljanje vsebin v informativne namene). Podatke, pridobljene na podlagi privolitve, hranimo do njenega preklica. V primeru, da veljavna zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, upravljavec izbriše osebne podatke po preteku zakonsko predpisanih obveznih rokov.

Piškotki

Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki obiskovalcu oziroma uporabniku omogočajo prikaz in uporabo našega spletnega mesta, prilagojeno njegovim željam. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletni strežnik shrani na disk vašega računalnika. Glavni namen piškotka je shranjevanje vaših nastavitev in drugih podatkov na vaš računalnik, tako da vam jih ob naslednjem obisku naše spletne strani ni več treba vnašati. Uporaba piškotkov je običajna praksa na večini spletnih mest. Standardne nastavitve brskalnika omogočajo uporabo piškotkov. Če se ne strinjate z njihovo uporabo, lahko spremenite nastavitve brskalnika tako, da onemogočite sprejemanje piškotkov, vendar to lahko omeji vašo zmožnost komunikacije z našo spletno stranjo. Tudi če sprejmete piškotke, jih lahko pozneje še vedno izbrišete z orodji brskalnika. Piškotke uporabljamo izključno z namenom izboljšanja izkušnje posameznih obiskovalcev oziroma uporabnikov.

Naše spletno mesto zbira tudi podatke o vaši uporabi našega spletnega mesta in spletnih storitev. Z našim orodjem za analizo spletnega mesta lahko na primer iz vašega brskalnika pridobimo informacije o tem, s katerega spletnega mesta ste prišli, kateri iskalnik in ključne besede ste uporabili, da ste nas našli, katere strani ste si ogledali na našem spletnem mestu in katere vtičnike, kakšno širino in višino uporablja vaš brskalnik. Poleg tega zbiramo običajne podatke, ki jih vaš brskalnik pošlje vsakemu spletnemu mestu, ki ga obiščete, kot so vaš naslov IP, vrsta in jezik brskalnika, čas dostopa in naslovi spletnih mest. Vsi ti podatki se zbirajo izključno za namen vodenja statistike obiska naše spletne strani.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tem spletnem mestu

1. Nujno potrebni piškotki

Ta vrsta piškotkov omogoča uporabo bistvenih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotkov storitve, ki jih želite uporabljati na tem spletnem mestu, ne bi delovale pravilno (npr. prijava, varnost …).

2. Piškotki izkušnje

Ta vrsta piškotka zbira podatke o tem, kako se obiskovalci ali uporabniki obnašajo na spletnem mestu, da bi izboljšali komponento izkušnje spletnega mesta (npr. katere dele spletnega mesta najpogosteje obiščejo …). Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale obiskovalca ali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Te vrste piškotkov omogočajo spletnemu mestu, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regija …) in zagotavlja napredne, prilagojene funkcije. Te vrste piškotkov lahko omogočijo sledenje vašim dejanjem na spletnem mestu.

4. Oglaševalski ali ciljni piškotki

To vrsto piškotkov najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družbena omrežja (tretje osebe), da vam prikazujejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih kampanj. Te vrste piškotkov lahko omogočijo sledenje vašim dejanjem na spletu.

Prednosti piškotkov

Pri uporabi iste naprave in brskalnika so piškotki izjemno koristni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, nam pomagajo spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim interesom in potrebam.